GASTENBOEK

 
 
 
 
 
 
 
25 berichten.
Manfred Horstmanshoff Manfred Horstmanshoff uit Rockanje heeft geschreven op februari 7, 2020 om 6:15 pm
Een onsterfelijk mooi gedicht. Ik zal nooit vergeten dat ik enkele jaren geleden met mijn vrouw en een bevriend echtpaar op een wandeling bij de (gereconstrueerde) hut kwam en hoe onze reisgenote spontaan het Schubertlied begon te zingen, ‘an intimation of immortality’.
Beheerdersantwoord van: admin
Mooi, deze persoonlijke en ontroerende reactie. Dank hiervoor. Bert
r. van der paardt r. van der paardt uit oegstgeest heeft geschreven op januari 3, 2020 om 2:16 pm
De vertaling geeft wel ongeveer weer wat er in het Latijn staat, maar dat elke regel in hetzelfde metrum is geschreven (en dus even lang is) komt niet over. De meeste Catullus-specialisten zijn van mening dat de 'passer' (het eerste woord van het gedicht) die dood is, in feite slaat op de impotentie van de lyrische ik (het woord is dubbelzinnig.)
Beheerdersantwoord van: admin
Dat de vertaling het metrum niet weergeeft heeft ermee te maken dat ik, zoals ik onder het kopje "Over de site" schrijf. probeer "een getrouwe vertaling te geven, niet perse een mooie/ poëtische vertaling: het begrip van de tekst staat voorop". Er zijn dus vele betere vertalingen te vinden, maar dat ik, als niet-classicus, ongeveer weergeef wat er in het Latijn staat, volgens een vooraanstaand Catullus-kenner, stelt me gerust. Dank voor de reactie en vooral het gestelde in de laatste alinea over de betekenis van "passer".
Emiel van Staveren Emiel van Staveren uit Enschede heeft geschreven op januari 3, 2020 om 6:51 am
Dag Bert, de eu.-website is wat mij betreft echt een aanwinst. In het tumult van deze dagen is het Catullusgedicht 'verfrissend'. Dank voor al je literair georiënteerde inspanningen. Met vriendelijke groet, Emiel van Staveren.
Beheerdersantwoord van: admin
Goedemiddag Emiel, Dank voor je positieve en bemoedigende reactie. We gaan door op de ingeslagen weg! Hartelijk gegroet, Bert
admin admin heeft geschreven op september 24, 2019 om 11:47 am
Hieronder de reacties op Gedicht 01: Shakespeare-Sonnet XVIII
Karin Karin heeft geschreven op september 5, 2019 om 12:29 pm
Bijzonder zo'n gedicht van ruim 400 jaar geleden. Ik vind het een aangenaam gedicht, mooie keuze van worden. Dank je voor het plaatsen. Ik geniet ervan.
Beheerdersantwoord van: admin
Dank voor je reactie Karin. Dit eerste bericht op het gastenboek is ook historisch.